Op dit moment ben ik ‘Fundamentele goedheid’ aan het lezen van Sakyong (beschermer van de aarde) Mipham. Dit boek gaat in alles over hoe wij, als partij, de toekomst zien en hoe onze weg naar ons doel is. Zijn doel is een samenleving die vanuit haar hart leeft. Zo zien wij de samenleving die wij willen ondersteunen ook.

Sakyong beschrijft de enorme kracht van de samenleving als deze ‘verlicht’ is. Verlicht is in zijn woorden, in contact staan met je hart en in respect verbinden met alles wat om je heen is. Hij beschrijft de onbegrensde mogelijkheden van de mens, de kracht, wijsheid en liefde die mensen kunnen geven als ze maar geloven dat ze van nature ‘goed’ zijn. Met deze kracht kan de aarde weer helen en kunnen mensen onvoorstelbare, liefdevolle dingen bereiken.

<foto zonnestralen op bospad in het bos>

Het mooie wat in zijn boek naar voren komt, is het ongeloof van de Westerse wereld dat deze stap mogelijk is. Dat ervaren wij ook. Zodra wij aangeven dat wij een andere politiek willen laten zien, reageert 90% van de mensen dat het onhaalbaar is. Door hoe de politiek nu is, geloven mensen niet meer dat het ook anders kan.

Maar geeft Sakyong aan, als de wetten van Darwin, Einstein en de Chaostheorie gevolgd worden, dan is alleen deze weg mogelijk of die van totale destructie. Volgens dezelfde theorieën kan één iemand, één woord, één zin, één energie het verschil maken.

Nu is het moment aangebroken om te gaan geloven in een nieuwe samenleving. In een nieuwe politiek. Volgens sommigen is de kortste tijdlijn tot de aarde onleefbaar is voor mensen maar 50 jaar. Nu is het moment voor verandering. De verandering begint heel klein, door het uitspreken dat we een nieuwe samenleving willen en dat we geloven dat deze komt.

Laten wij allen dit verschil maken en gaan geloven dat het mogelijk is. Ik weet zeker dat een nieuwe samenleving mogelijk is. Durf jij al hardop te zeggen dat het mogelijk is?

<auteur>